Menu
‘Wolvenkinderen’. Het is niet de titel van een spannende avonturenfilm, maar wel van een boek. Avontuurlijk, spannend en helemaal op maat van kinderen, én hun ouders. De insteek? ‘Wolvenkinderen’ neemt kinderen meer naar buiten. Naar een wereld die barst van ontdekkingen en verrassende gerechten. Dresscode: outdoors!

‘Wolvenkinderen’ is het eerste boek van Richard Van der Vieren en Roosje Koninckx. Met dit boek – een project in eigen beheer – willen ze kinderen terug maar naar buiten krijgen. Terecht? Natuurlijk want we zitten allemaal te veel binnen.
Roosje en Richard. R-‘n’-R, maar dan anders.

Roosje Koninckx is trainer, psychologe en mama van drie dochters. Ze is ook de mede-bezielster van bio-boerderij De Baarbeekhoeve. Een plek waar contact met voeding, met de natuur en mekaar centraal staat. Het is er... de drukte voorbij.
Richard Van der Vieren?? is filmmaker en documenteert al meer dan 10 jaar lang het reilen en zeilen van enkele grote kleppers in de elektronische muziekindustrie. Jarenlang was hij op schok als vaste fotograaf/filmmaker van Steve Aoki, maar ook met Netsky en Marshmello deelde hij tourbussen en private jets. Tussen het toeren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht. In deze arena van rust is het idee voor dit boek geboren.

Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder.

“Dit boek is het antwoord op een vraag die beiden zich stelden: wanneer zijn we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?” “Ja, toch? Vroeger gingen we buiten ravotten, spelen, maakten we ons vuil, verzonnen we verhalen”, zegt Roosje, “we sloegen ’s ochtends de deur achter ons dicht, kwamen een paar uur later terug naar huis om te eten en vertrokken weer. Kampen bouwen, verhalen uitdenken, vuur stoken, modderkastelen maken, ... noem maar op. We, en onze kinderen, lijken vergeten te zijn hoe leuk het is om buiten te spelen, én hoe gezond het is om ons vuil te maken en de natuur in al zijn mooie eenvoud te ontdekken. De eerste keer een kikker in je hand of een vogelnest ontdekken, dat is toch fantastisch?”
Vandaar: het boek ‘Wolvenkinderen’. Wat je er precies mee moet doen? Dat bepaal je zelf. Dit verhaal is geschreven om te inspireren. Om iets aan te wakkeren of in beweging te zetten. Maak vooral je eigen verhaal, met je kinderen en jezelf als helden op de cover. Probeer. Experimenteer. Laat alles lukken of doodleuk mislukken. Want dat mag. Nee, dat moet soms. Je bent tenminste samen bezig geweest.
Echte helden dragen vuile broeken.
Echte helden staan op als ze vallen.

Echte helden zoeken oplossingen, samen, zodat alles beter wordt. En leuker. In hun eigen wereld.

Winkelprijs: 29,90 euro
Aantal pagina’s: 209
ISBN: 9789090313849
NUR: 410 – 450
Hardcover Organic: 100% CO2 neutraal gedrukt, met een FSC label. 

www.wolvenkinderen.com